Narzędzia do podwieszania pomagają człowiekowi w pracy przy ciężkich ładunkach w różnych gałęziach przemysłu. Przydają się nie tylko do pracy z ekwipunkiem pneumatycznym. Stosuje się je również w przemyśle spożywczym, gdzie balansery do masarni mogą podtrzymywać wiele kilogramów mięsa. W naszym sklepie znajdziecie Państwo wyłącznie najsolidniejszych marek, z których korzystają firmy masarnicze.
Balansery do masarni
Odciążniki niwelują ryzyko wypadków i usterek, co przekłada się na optymalizację pracy. Linkowe balansery masarnicze mają szerokie zastosowanie w branży mięsnej. Umożliwiają bowiem sprawne podwieszenie ciężaru, czy to w ubojni, czy podczas późniejszego procesu porcjowania tuszy.
Balanser odpowiada za zrównoważenie ciężaru podczas pracy na dużej wadze. Bezpiecznik zawieszenia zapobiega upadkowi obciążenia, nawet gdy dojdzie do awarii sprężyny, co znacznie ułatwia pracę osoby na stanowisku operatora. Decydując się na taki zakup, pokażecie Państwo, że stawiacie bezpieczeństwo Waszych pracowników na pierwszym miejscu. W efekcie usprawnicie warunki i tempo pracy.
Specyfika odciążników masarniczych
W naszym sklepie znajdą Państwo tylko wytrzymałe modele. Poszczególne balansery do mięsa mogą udźwignąć ciężar różnej wagi – od 0,2 do aż 180 kg. Same narzędzia są przy tym lekkie i wygodne w podwieszaniu. Siła uciągu sprawia, że korzystanie z produktów jest bezpieczne. Dodatkowo niektóre odciążniki sprężynowe umożliwiają sterowanie z poziomu operatora.
Na uwagę zasługuje solidna konstrukcja ze stalowej lub aluminiowej obudowy. Linki i haki są wykonane są ze stali nierdzewnej. Zakres pracy linki w zależności od specyfikacji danej serii wynosi od 90 centymetrów do 3 metrów.
Balansery masarnicze TECNA i Ingersoll Rand
Produkty Ingersoll Rand i Tecna zostały zaprojektowane tak, żeby służyć długo, nawet przy intensywnym wykorzystaniu. Balansery do masarni tych marek są wyposażone w sprężyny zdolne do wytrzymałego udźwigu. Wyróżnia je niezawodność. Standardem jest też zabezpieczenie na wypadek pęknięcia sprężyny oraz obrotowy hak górny. Ponadto akcesoria mają mechanizm blokowania linki.
Wiele zakładów masarniczych korzysta z produktów marki Tecna lub Ingersoll Rand, dlatego to właśnie je umieściliśmy w katalogu. Wykonane za pomocą innowacyjnych technologii, stały się niezastąpione na stanowiskach, które wymagają precyzyjnych ruchów.
Tecna, a zwłaszcza doceniana w wielu masarniach seria No Gravity dzieli się na 5 typów wagi: ekstralekką, lekką, średnią, ciężką i ekstraciężką. Odciążniki tej firmy są oznaczone certyfikatem Acex i dostosowane do przepisów obowiązujących w przemyśle spożywczym.
Ingersoll Rand to marka z ponad 100-letnim doświadczeniem. W zróżnicowanej ofercie mogą Państwo wybierać spośród ponad 60 modeli sygnowanych tym logo.
Ile kosztują balansery do mięsa?
Szeroki wybór pozwala dostosować produkt do specyfiki pracy, nie na odwrót. Najczęściej koszt balansera masarniczego rośnie wprost proporcjonalnie do wagi mięsa, którą jest w stanie udźwignąć. Przedział cenowy wynosi od stu do kilku tysięcy złotych. Zapewniamy, że niezależnie od funduszy znajdą Państwo odpowiedni model do pracy w Waszym zakładzie.