Godziny działania sklepuod poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-16:00 , sobota 09:00-13:00.
Cennik
Stalki FISCHER
Stalki FISCHER
Ta kategoria naszej oferty obejmuje profesjonalne produkty przeznaczone do użytkowania przede wszystkim w zakładach masarskich i rzemieślniczych sklepach mięsnych. Stalki Fischer do noży pozwalają na szybkie, wygodne i precyzyjne ostrzenie bez utraty najważniejszych parametrów narzędzia. Zapraszamy do sprawdzenia oferty sklepu Jaromil – w sprzedaży mamy dwa warianty kształtów, czyli okrągłe oraz elipsy.
Stalki Fischer do ostrzenia noży — czym się wyróżniają?
Francuska marka cieszy się dużym uznaniem w różnorodnych gałęziach przemysłu spożywczego. Produkty znajdują szerokie zastosowanie nie tylko w zakładach masarskich, lecz także wszelkim przetwórstwie żywności oraz lokalach gastronomicznych. Starannie zaprojektowane stalki do ostrzenia noży Fischer powstają z solidnych materiałów, dzięki czemu wyróżnia je nie tylko efektywność, lecz także niezawodność i trwałość ceniona w użytku profesjonalnym.
Ostrzałki prętowe dostępne w tej kategorii produkowane są ze stali nierdzewnej i ceramiki — materiałów, które wyróżnia wysoka wytrzymałość, twardość oraz świetne właściwości higieniczne. Stalki Fischer do ostrzenia noży można myć nie tylko ręcznie, lecz także w zmywarce, co znacznie ułatwia utrzymanie ich w czystości.
Na wyróżnienie zasługuje także specjalnie zaprojektowana rękojeść z tworzywa o właściwościach antypoślizgowych. Dzięki temu gwarantują pewny chwyt podczas pracy z ostrymi akcesoriami. W sklepie Jaromil znajdziesz okrągłe oraz eliptyczne stalki Fischer o uniwersalnej długości 300 mm (bez rękojeści) w różnych kolorach – z ich pomocą bez trudu zadbasz o wysoką funkcjonalność i spójną estetykę stanowiska pracy.
Stalki Fischer – przy ostrzeniu jakich noży sprawdzą się najlepiej?
Artykuły z naszego asortymentu charakteryzują się tym, że nie mają właściwości ciernych. Oznacza to, że ich główną funkcją jest prostowanie i przywracanie ostrza do pierwotnego stanu, bez naruszenia jego struktury. Z tego względu stalka Fischer do ostrzenia noży najlepiej sprawdzi się w pracy z narzędziami wykonanymi z miękkich, podatnych na odgięcia materiałów, takich jak np. stal walcowana. Doskonale sprawdzają się również w codziennej pielęgnacji akcesoriów do cięcia i krojenia — cenią je sobie chociażby ci kucharze i masarze, którzy przeprowadzają ostrzenie noży przed przystąpieniem do pracy.
Skuteczne ostrzenie przy pomocy stalki Fischer — ważne porady i wskazówki
Jeśli chcesz zadbać o nienaganną kondycję ostrza, pamiętaj o tym, że prawidłowa pozycja może znacznie ułatwić i przyspieszyć Ci pracę. Wystarczy, że umieścisz stalkę pionowo, opierając jej czubek o blat. Następnie przeprowadź ostrzenie, pociągając w górę i w dół nożem po jej powierzchni. Staraj się w trakcie zachować nachylenie około 20 stopni, aby nie narazić ostrza na odkształcenie lub uszkodzenie. Tak użytkowana ostrzałka Fischer będzie niezawodną pomocą na stanowisku pracy każdego kucharza, masarza, rzeźnika, pracownika zakładu przetwórstwa spożywczego oraz wielu innych specjalistów — przekonaj się o tym, składając zamówienie w sklepie Jaromil!